Печена тиква със захар

SonyaSonya
Новак
9191333
07/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Кой не е приготвял печена тиква, кой не е слушал за нея"

Необходими Продукти

  • тиква - 1 бр. бяла
  • захар - 1 ч.ч.
  • вода - 400 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тава се разпределя на дъното захарта. Тиквата се нарязва на парчета, почиства се от семето и се подрежда върху захарта с кората на горе.

Залива се с водата и се пече на умерена фурна докато хване хубава коричка.

Изключва се и се оставя още 30 мин. във фурната, след което се изважда и охлажда печената тиква.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Рецептите са чудесни, но защо никога не улказвате ?поне ориентировъчно/ температурата на печене. Знам, че всяка фурна е различна, но все пак би било добре :)
31.10.2021 00:47
1
Miss Tasty
Miss Tasty
супер е да се поднесе с орехи и мед
09.11.2019 20:36
Дани Цветанова Борисова
Дани Цветанова Борисова
Страхотно се получи и не остана!
31.01.2018 19:15
Sonya
Sonya
Да. Аз по принцип не обичам тиква, но само в този вид мога да я ям.
09.02.2016 15:09