Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Печена Тиква»Печена тиква с орехи и кафява захар

Печена тиква с орехи и кафява захар

Печена тиква с орехи и кафява захар
Снимка: Илиана Първанова
1 / 5
11/03/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
60 мин.
Порции
9
"Пролет, лято, есен, зима, място за любимата печена тиква винаги ще има"

Необходими Продукти

  • тиква - 9 средни парчета
  • орехи - 2/3 ч.ч. натрошени
  • кафява захар - за поръсване кристална
  • канела - за поръсване (по желание)
  • вода - 1 см в тавата
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме тиквата на не много големи парчета.

Измиваме ги (главно от външната страна - кората), подреждаме ги в тавата и наливаме 1 пръст вода, покривайки дъното ѝ.

Печем на 250 градуса до омекване (всеки сорт тиква става за различно време) и препечена коричка, като малко преди да е готова, поръсваме върху парчетата - натрошени орехи и кафява кристална захар.

След като се запекат и те, и тиквата е достатъчно изпечена, изваждаме от фурната апетитната печена тиква и по желание поръсваме с малко канела.

И топла, и студена е вкусна!

Чудесна и нестандартна печена тиква с орехи и кафява захар!

Чудно Вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: