Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Запечена сиврия с босилек

Запечена сиврия с босилек

Запечена сиврия с босилек
Снимка: Веселина Константинова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
3
"Зеленчуковите ястия са лека храна, която е едновременно вкусна и засищаща, затова оставете месните продукти и обърнете внимание на тази рецепта за запечена сиврия"

Необходими Продукти

  • чушки - 12 - 14 бр. сиврия
  • сиренe - 200 г
  • яйца - 3 бр.
  • босилек - 1 с.л. сух
  • олио - 1/2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и нарежете сиврията на ивици, като почистите семките.

Сложете в подходяща тава мазнината, а отгоре наредете парченцата чушки и запечете във фурна до появата на кафеникави петна.

Разбийте яйцата с натрошеното сирене и добавете босилека.

Полейте чушките със сместа и запечете до златисто.

Запечената сиврия с босилек са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: