Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Руладини»Пилешки руладини с доматен сос

Пилешки руладини с доматен сос

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1125k
Пилешки руладини с доматен сос1 / 2
02/10/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Да знаете, че винаги приемаме покани за обяд особено когато сте приготвили точно тези пилешки руладини"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 4 броя гърди
  • кашкавал - 200 г
  • моркови - 1 - 2 броя, бланширани
  • чушки - 1 зелена и 1 червена пиперка
  • яйца - 2 броя сварени
  • галета - за овалване
  • брашно - за овалване
  • черен пипер
  • сол
  • чесън - на прах
  • домати - 5 броя, едри и зрели, за соса
  • моркови - 1 брой
  • лук - 1 глава
  • чесън - 3 скилидки
  • майорана - 1 ч.л.
  • сол
  • черен пипер
  • мазнина
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Начукайте леко пилешкото и го овкусете равномерно със сол, черен пипер и чесън на прах. Нарежете кашкавала, морковите, яйцата и 2 чушки на тънки пръчици. Разпределете от тях във всяко парче пилешко в средата.

Завийте на руло и при нужда набодете краищата с клечки за зъби. Сгорещете мазнина и изпържете руладините, като ги оваляте в брашно и галета.

За соса накълцайте лука, чесъна и морковите и ги сложете да се задушат последователно в сгорещена мазнина. След това прибавете ситно нарязаните домати и оставете да къкри, докато течността се поизпари.

Овкусете със сол, черен пипер и майорана. Поднесете пилешките руладини със соса и свежи зеленчуци по избор.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
58
42
30
20
10
Дай твоята оценка: