Боле - ликьор с плодове

тинтин
Новак
27
627
2k
16/05/2011
"Най-хубавото боле пазим за най-скъпите си гости!"
Приготвяне15 мин.
Общо15 мин.
Порции1 буркан
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо22 333
  • Преглеждания за месеца183
  • Преглеждания за седмицата17
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Този ликьор е неповторим по вкус и по вид. Аз го приготвям в 3-литров буркан. Ето как:

Първо сипвам в буркана ракията, след което слагам 1 кафена чашка захар и толкова ягоди, след това следващите плодове - от всички плодове до есента.

По-едрите /ябълки, круши, дюли, пъпеш/ нарязвам на парченца. Накрая слагам 1-2 мандаринки на резенчета, както и един портокал и лимон.

Правилото е: чашка плод - чашка захар. Ракията трябва винаги да покрива плодовете, най малко два пръста. От време на време се разбърква, за да се стопява захарта.

Държи се на тъмно и хладно. След последният плод се слага виното. След 10 дни ликьорът е готов за консумация.

Ликьорът се поднася в широка чашка с кубче лед и с малка лъжичка, заради парченцата плодове.

Метална мярка за алкохол 100 мл
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Метална мярка за алкохол 100 мл
3.99 лв.
Виж ››

Когато ви кажат да сипете едно голямо, първо посегнете към металната мярка, а после към вида алкохол. Металната мярка за 100 мл алкохол е подходяща за домашна и за професионална употреба. Мерките трябва да са точни, за да се уважаваме.

Рейтинг

5 8
4 3
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар