Топла оризова салата (Гарнитура)

09/02/2016
"Тази вкусна гарнитура лесно ще се превърне в лек обяд или вечеря, ако продължавате да пълните чинията с нея "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 965
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оризът се измива старателно с течаща студена вода, докато престане да пуска скорбяла, и се оставя да се отцеди.

Морковите се нарязват на много малки кубчета (колкото грахови зърна). Маслото се нагрява до кипене. Добавят се морковите. Щом те се позапържат, се добавя гъбите и задушаването продължава, като от време на време се добавя по една ракиена чаша вода, докато гъбите омекнат.

След това се добавя замразеният грах (без да се размразява) и също леко се задушава в маслото.

Накрая се добавя оризът, който се разбърква леко, докато стане прозрачен. Наливат се две и половина чаши вода и сол (вместо сол може да се използва съответното количество вегета, тогава оризът ще се пооцвети в жълто и ще стане още по-апетитен).

Когато водата заври, огънят се превключва на най-ниска температура и съдът се оставя захлупен. След 20 минути котлонът се изключва, но съдът остава върху него захлупен, докато оризът поеме всичката вода.

Вместо сурови гъби могат да се използват малко сушени манатарки, които се накисват предварително за половин час в чаша вода и после тази се използва за сваряването на салатата.

Тази салата върви с печени и задушени меса, с руло Стефани, кебап, пиле по китайски и др.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар