Пиле върху канапе от карфиол

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1257
17
6
27/08/2016
Приготвяне45 мин.
Готвене30 мин.
Общо75 мин.
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо777
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме пилешките гърди на малки късчета и ги слагаме в лимоновия сок и олиото да се мариноват за 1 час.

В дълбок съд слагаме подсолена вода да заври и в нея бланшираме карфиола. Изцеждаме го и го оставяме да изстине.

Нарязваме го на ситно и го разбъркваме с яйцето, черния пипер, брашното лютивия червен пипер.

В тиган със загрят зехтин запържваме сместа като палачинка.

Морковите нарязваме на широки ивици. Във всяка ивица слагаме по едно парче от пилешкото филе и го завиваме на руло. Краищата на рулцата захващаме с клечка за зъби.

Запържваме хапките в зехтин за кратко, нареждаме ги в тава, намазана с мазнина и ги печем в предварително загрята фурна за 5 минути.

Изваждаме ги и махаме клечките, с които сме ги захванали. Подреждаме ги върху карфиоловата палачинка.

Отделно блендираме доматите с чесъна и ги запържваме за кратко, заливаме хапките.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар