Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Запеканки»Пиле с карфиол в сметанов сос

Пиле с карфиол в сметанов сос

Пиле с карфиол в сметанов сос
Снимка: Любомира Нейкова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Ястие, за което винаги ще намерите още малко място, с главен герой - пилето"

Необходими Продукти

  • пилешко филе - 500 - 600 г
  • карфиол - 500 г
  • заквасена сметана - 400 г
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • прясно мляко - 100 мл
  • масло - 100 г
  • магданоз
  • сол
  • черен пипер
  • кашкавал - 200 г настърган
  • кашкавал - 200 г за запичане
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Карфиолът се измива, накъсва се на розички и се бланшира в подсолена вода за 10 минути.

Пилешкото филе се измива и нарязва на кубчета. След това се запържва до златисто в маслото.

Когато е готово към него се добавя настърганият чесън и заквасената сметана. 2-3 минути след това се добавят и прясното мляко, солта, черния пипер, магданозът.

Оставяме да поври 5 минути и добавяме карфиола и настъргания кашкавал.

Прехвърляме в тавичка и слагаме във фурната за 15 минути. Накрая поръсваме с кашкавал и запичаме до златисто. Страхотна запеканка!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: