Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Домашна торта с цедено мляко и крем

Домашна торта с цедено мляко и крем

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
7528k2k5
Домашна торта с цедено мляко и крем
Снимка: Сия Рибагина
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Общо
40 мин.
Порции
6
"Една по-различна домашна селска торта, но за сметка на това мнооого много вкусна. Супер оригинална идея."

Необходими Продукти

  • бисквити - 450 г
  • натурален шоколад - 100 г
  • за първия крем с цедено мляко
  • сладко от вишни - 180 г с плодчета
  • кисело мляко - 500г цедено
  • за втория крем с прясно мляко
  • брашно - 7 с.л. тип 500
  • масло - 125 г краве
  • ванилия - 2 бр.
  • захар - 200 г
  • прясно мляко - 1 литър краве
  • яйца - 3 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Направете двата крема като за първия смесете в купа цеденото мляко и сладкото. Втория крем направете като в купа разбиете яйцата със захарта, добавете 300 мл от млякото и брашното и разбъркайте до хомогенна смес без бучки.

Сипете останалото мляко в тенджерка, сложете я на котлона на средна температура и добавете ванилията и маслото, след като кипне внимателно започнете да наливате от яйчената смес, като бъркате непрекъснато до сгъстяване и получаване на гладък крем.

Махнете от котлона и оставете малко да се охлади. В правоъгълна тавичка сипете на дъното от яйчния крем и разнесете, започнете да редите първия ред от бисквитите една до друга, отгоре сложете част от крема и върху него с лъжица гребнете от сместа с цеденото мляко и наръсете.

Следват пак бисквити, отгоре крем и върху него от цеденото мляко и така се процедира до края, като най-отгоре завършвате само с двата крема.

Оставете в хладилник за няколко часа да се охлади, след което украсете отгоре с натрошен шоколад.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: