Ревитя

Ревитя1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • нахут - 500 г
  • лук - 1 глава стар
  • моркови - 1 бр. /по желание/
  • сол
  • лимони - 1 бр.
  • зехтин
  • риган
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нахутът се накисва във вода и 1 ч.л. сода още от предната вечер. На следващия ден се отцежда, измива и с чиста вода се слага да се вари.

Когато заври, се добавят морковът, нарязан на по-едро, наситненият лук и малко зехтин /за да се свари по-бързо/. Когато е почти готов, се добавят солта и риганът.

След като вече е готов и го свалите от огъня, разбийте в дълбок съд сока на лимона и малко зехтин /4-5 с.л./, докато сместа побелее.

След това добавете към нея от бульона на нахута, като бъркате постоянно /както при застройка/.

Когато температурите се уеднаквят, се изсипва всичко в тенджерата с нахута.

Проста, лесна и много вкусна супа Ревитя!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: