Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Солени мъфини»Пълнозърнести солени мъфини с брашно от просо и тофу

Пълнозърнести солени мъфини с брашно от просо и тофу

Потребител#165452Потребител#165452
Чирак
733701691
Пълнозърнести солени мъфини с брашно от просо и тофу
Снимка: Потребител#165452
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
10 бр.

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • зехтин - 4 с.л.
  • маслини - 1 шепа зелени без костилка (нарязани)
  • соево мляко - 2 ч.ч (400 мл)
  • тофу - 100 г натрошено
  • сол - 2 ч.л.
  • пълнозърнесто брашно - 2 ч.ч. грахам
  • брашно от просо - 1 ч.ч.
  • ким - 1 ч.л смлян
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • лимонов сок - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сухите съставки се смесват в купа и се разбъркват добре.

В отделна купа се разбиват яйцата, към тях се добавя соевото мляко, лимоновият сок и зехтинът.

Сместа се добавя към сухите съставки и се разбърква непрекъснато, за да се получи хомогенно много гъсто кексово тесто. Добавят се нарязаните маслини и натрошеното тофу и отново се разбърква добре.

Намазняват се формички за мъфини и се напълват догоре със сместа. Пекат се в предварително загрята на 200 градуса фурна за 20-25 минути.

Тофуто може да се замени с обикновено сирене, но тогава солта се намалява на 1 чаена лъжичка, а соевото мляко - с прясно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: