gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Миш Маш»Миш маш на фурна само за 30 минути

Миш маш на фурна само за 30 минути

Миш маш на фурна само за 30 минути
Снимка: Admin
1 / 11ВИДЕО
22/03/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"Уникално вкусен, лесен и бърз миш маш на фурна, само за 30 минути - по изпитана селска рецепта"

Необходими Продукти

  • печени чушки - 1 буркан
  • сирене - 100 г
  • магданоз - 1 връзка
  • чесън - 3 бр скилидки
  • черен пипер - 2 щипки
  • сол - 2 щипки
  • олио - 2 с.л.
  • кашкавал - 100 г.
  • За заливката
  • яйца - 3 бр. големи
  • кисело мляко - 4 с.л.
  • брашно - 2 с.л.
  • сода за хляб - щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Печените и обелени чушки от буркана се отцеждат и нарязват на ленти. Сипват се в намазана с олио тавичка. Отгоре се натрошава сирене и пресовани скилидки чесън.

Поръсваме струйка олио, черен пипер, малко сол и ситно нарязан магданоз.

Разбиваме яйцата с киселото мляко и содата, прибавя се брашното.

Заливаме с тази смес чушките и печем за 20 минути в загрята 200 градуса фурна.

Изважда се миш-маша и се поръсва с настърган кашкавал, след което се връща да се запече само за 10 минути.

Сервираме с млечно-чеснов сос.

Невероятна вкусотия, а сосчето го прави неустоимо!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
519
40
30
20
10
Дай твоята оценка: