Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Брюкселско зеле с бекон

Брюкселско зеле с бекон

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k31
Брюкселско зеле с бекон2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
45 мин.
Порции
3-4
"Магията на кулинарията - беконът може да накара дори брюкселското зеле да изглежда неустоимо"

Необходими Продукти

  • брюкселско зеле - 700 г
  • бекон - 250 - 300 г
  • домати - 1/2 ч.ч. гъста доматена паста
  • соев сос - 2 с.л.
  • сол
  • зехтин - може и олио за пържене
  • розмарин - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете бекона на дребни парченца и го сложете да се запържи до загар в сгорещена мазнина. След това добавете брюкселското зеле, объркайте. Долейте малко гореща вода и оставете да се задуши.

Когато водата се изпари, добавете сол, розмарина, черен пипер и доматената паста и соевия сос.

Оставете да ври на слаб огън за 10 минути, като разбърквате периодично. При нужда долейте още малко зехтин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
55
44
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Минков
Минков
Не кипвате ли лекичко брюкселското зеле предварително или оставяте достатъчно време с водата под капак за да се сготви?
21.10.2014 12:02
Ани
Ани
Много ми хареса и на мен.
24.04.2012 05:14
Лилия
Лилия
Много вкусно! Смених розмарина с копър и не сгреших
23.02.2012 01:32
1
Иво
Иво
Тъкмо го направих и сега хапвам :-) Много добро стана, мерси за рецептата!!!
28.01.2012 18:18
Иво
Иво
Обожавам брюкселско зеле, а тази рецепта звучи вкусна и лесна. Бравос.
07.11.2011 16:48