Начин на приготвяне
Загрейте фурната до 200 градуса.
Разтопете маслото в подходящ съд и добавете млякото. Изсипете сместа в купа и добавете изварата. Разбъркайте маята в сместа.
Прибавете останалите продукти. Размесете добре тестото. Покрийте купата с платнена салфетка и оставете тестото да втаса в топло помещение за около 30 мин.
После сложете тестото върху дъска за рязане и оформете 24 топки. Наредете ги върху плоска тава за печене, покрита с хартия за печене. Оставете ги да бухнат около 20 мин.
Леко притиснете кифличките с извара и ги сложете да се пекат на средното ниво на фурната около 10 мин.
Извадете ги и оставете кифличките да изстинат. След това са готови за консумация.
Ако рецептата ви харесва, вижте как да си направите вкусни домашни добруджанки, козуначени кифлички или разберете за какво е полезна изварата.
Коментари