Розички с тиква и ябълки

Джемиле ЧешлиеваДжемиле Чешлиева
Мастър Шеф
7483k1k6
Розички с тиква и ябълки6 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
120 мин.
Порции
12
"Обожаваме ги тези розички с тиква и ябълки - и изумяваме гостите с тях"

Необходими Продукти

  • За плънката
  • тиква - 300 г
  • ябълки - 300 г
  • За тестото
  • яйца - 2 бр.
  • кисело мляко - 2 с.л.
  • сода - 1 ч.л.
  • брашно - колкото поеме
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват със содата, киселото мляко и брашното. Трябва да се получи средно меко тесто. Разделя се на 6 топчета и се точат на тънки кръгли кори.

Тиквата трябва да е обелена и средно варена, след което се настъргва. Ябълките трябва да са обелени и настъргани. Пържат се съвсем малко в олио.

Точените кръгли кори се разделят на две с нож. По средата на всяка половинка от кората се слага от плънката горе долу по 100 г Сгъва се кръглата страна към плънката.

Отдолу се увива на руло. Рязаната страна се оформя като роза. Розичките се в намазнена тава и се пекат. По желание могат да се поръсят с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Супер ,но не видях как ги навивате на розички
09.11.2024 19:49