Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Шоколадова торта»Торта с праскови и шоколадов крем

Торта с праскови и шоколадов крем

Торта с праскови и шоколадов крем
Снимка: Веселина Константинова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Общо
30 мин.
Порции
12
"Страхотна тортичка с шоколадов крем и плодове за разкош"

Необходими Продукти

  • блатове за торта - 2 бр.
  • сметана - 500 мл
  • компот от праскови - 2 бр. (по 500 г)
  • желатин - 2 бр. на Йоткер (по 10 г)
  • прясно мляко - 1/2 ч.ч.
  • стафиди
  • череши - захаросани
  • крем - 1 ч.ч. разтопен шоколадов крем за торти
  • ром - 1 с.л.
  • бисквити - 3 - 4 бр. чаени (натрошени)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сметаната разбийте на гъст крем. Сиропирайте блатовете с млякото и рома.

Разтворете желатина по указания на пакета начин.

Разбийте единия компот в блендер и прибавете разтворения желатин. Сложете блата в подходяща чиния.

Намажете го със сметаната и я разпределете равномерно. Поръсете със стафидите и черешите.

Сложете вторият блат и намажете с прасковения крем. Наредете отгоре плодовете от другия компот.

Намажете обилно с шоколадовия крем.

Гарнирайте шоколадовата торта отстрани с натрошени бисквити.

Тортата с праскови и шоколадов крем е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: