Пълнени тестени миди

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k
3k
959
3k
11/02/2016
Приготвяне60 мин.
Готвене10 мин.
Общо70 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 572
  • Преглеждания за месеца27
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелваме доматите, режем ги на четвъртинки, отделяме месетата част от сърцевината и ги нарязваме на едро по отделно.

Задушаваме сърцевината за кратко, за да изври водата, и добавяме зехтина и солта, варим още 5 минути, прибавяме розмарина и половината от листата босилек, задушаваме за кратко.

Разбиваме сметаната с жълтъците и пармезана. Загряваме ги леко, като разбъркваме докато се сгъсти, не трябва да кипва, внимателно прибавяме доматения сос и доматеното пюре. Получения сос държим топъл.

Сваряваме макароните във вряща подсолена вода, отцеждаме ги и ги поливаме със студена вода.

Загряваме маслото и добавяме нарязаните гъби и пържим на силен огън докато станат златисти, прибавяме шунката, нарязаните домати и босилека в последния момент.

С тази смес пълним тестените миди. Запичаме ги в предварително загрята фурна на 180 градуса за 10 минути. Сервираме със доматения сос.

Продълговато ренде със силиконова дръжка 38x5см.
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Продълговато ренде със силиконова дръжка 38x5см.
10.99 лв.
Виж ››

Когато не ви се занимава да режете, извадете тайното си оръжие - продълговатото ренде за лесно обработване на храната. Универсално ренде, на което нито един продукт не би могъл да се опре!

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар