Торта от стар козунак

Русиана МихайловаРусиана Михайлова
Помощник Готвач
2117063999201
Торта от стар козунак
Снимка: Русиана Михайлова
1 / 8ВИДЕО
08/11/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8
"Днес ще ви представим един много икономичен, чист български сладкиш, който се приготвя много лесно и е невероятно вкусен. Убедете се сами"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Половината от козунака се накъсва във форма за торта и се подрежда плътно, като основа. Приготвяме крема.

От прясното мляко слагаме 700 мл, заедно със захарта да заврат, а през това време разбиваме яйцата с брашното и останалото мляко.

На тънка струйка се прибавят към врящата смес, но на слаб огън, да не залепне и да не стане на топки.

Кремът трябва бавно да се сгъстява. Щом стане готов, се слагат кравето масло и ванилиите. Разбърква се и още горещ, и се разпределя върху накъсания козунак.

След като сложим крема, добавяме останалата част от козунака и завършваме с крем.

Оставяме да изстине и прибираме козуначения сладкиш в хладилник за няколко часа.

Тортата от стар козунак е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: