Торта от стар козунак

Русиана МихайловаРусиана Михайлова
Помощник Готвач
211
684
398
633
1
Торта от стар козунак
Снимка: Русиана Михайлова
1 / 4
12/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне40 мин.
Сготви20 мин.
Общо60 мин.
Порции8-10
"Днес ще ви представим един много икономичен, чист български сладкиш, който се приготвя много лесно и е невероятно вкусен. Убедете се сами"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Половината от козунака се накъсва във форма за торта и се подрежда плътно, като основа. Приготвяме крема.

От прясното мляко слагаме 700 мл, заедно със захарта да заврат, а през това време разбиваме яйцата с брашното и останалото мляко.

На тънка струйка се прибавят към врящата смес, но на слаб огън, да не залепне и да не стане на топки.

Кремът трябва бавно да се сгъстява. Щом стане готов, се слагат кравето масло и ванилиите. Разбърква се и още горещ, и се разпределя върху накъсания козунак.

След като сложим крема, добавяме останалата част от козунака и завършваме с крем. Оставяме да изстине и прибираме в хладилник за няколко часа.

Рейтинг

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: