Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Сиропирани сладкиши»Сладкиш с маково семе и заливка

Сладкиш с маково семе и заливка

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Сладкиш с маково семе и заливка
Снимка: Севда Андреева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
90 мин.
Порции
6
"Днес имаме един невероятно вкусен и соченн сладкиш с маково семе и нежен пудинг"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • олио - 1 ч.ч.
  • грис - 1 ч.ч. пшеничен
  • маково семе - 1 ч.ч.
  • брашно - 1 ½ ч.ч.
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • ванилия - 1 пакетче
  • За крема
  • пудинг - 1 пакетче на прах, с вкус по избор
  • ванилия - 1 пакетче
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • За сиропа
  • захар - 2 ч.ч.
  • вода - 2 ч.ч.
  • лимонов сок - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме яйцата на пяна, добавяме захарта и продължаваме да бием яйцата докато захарта се разтопи. Постепенно прибавяме пресятото с бакпулвера брашно и ванилията.

Накрая добавяме гриса и маковото семе като разбъркваме сместа с шпатула. Изсипваме сладкиша в тава, намазана с мазнина, и печем на 180 градуса в предварително загрята фурна за 30 минути.

Вадим го и оставяме да се охлади за 10 минути. Заливаме го със горещия сироп и го изчакваме да попие водата. Накрая намазваме сладкиша с крема и го поръсваме със натрошени ядки.

За крема:

В съд върху котлона оставяме млякото да заври и към него прибавяме разбъркания с няколко лъжици прясно мляко пудинг. Оставяме го да се охлади като от времe на време го разбъркваме, за да не хване кора.

За сиропа:

Слагаме захарта да заври, добавяме лимоновия сок и варим в продължение на 10 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Елисавета Илиева
Елисавета Илиева
Здравейте, не пише кога се добавя олиото и млякото.
А от какво става зелен на цвят?
12.10.2020 20:15
Ваня
Ваня
Интересно от къде ми е позната тази рецепта?
03.03.2016 20:11