Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Плодови Сладкиши»Сладкиш с череши и маково семе

Сладкиш с череши и маково семе

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
1k12k3k8k12
Сладкиш с череши и маково семе
Снимка: Албена Асенова
1 / 4
18/06/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
10
"Истински хит е този черешов сладкиш сред нашите потребители, не го изпускайте и вие"

Необходими Продукти

  • маково семе - 75 г
  • прясно мляко - 250 мл
  • краве масло - 180 г
  • захар - 200 г
  • заквасена сметана - 3 с.л.
  • яйца - 4 бр
  • бадемова есенция - 1 ч.л.
  • брашно - 200 г
  • бакпулвер - 10 г
  • сол - щипка
  • бадеми - 100 г смлени
  • лимонова кора - настъргана от 1 бр.
  • череши - обезкостени и отцедени 400 г
  • За лимоновата глазура
  • пудра захар - 120 г
  • лимонов сок - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За този любим черешов сладкиш маковото семе и млякото се слагат в тенджера. Тенджерата се поставя на котлона и се оставя една минута сместа да заври, след което се дръпва и оставя да престои 10 минути.

В купа се разбиват омекналото масло и захарта. Прибавя се сметаната и при постоянно разбиване едно по едно яйцата. Прибавят се бадемовата есенция, пресятото брашно заедно с бакпулвера, щипка сол, смлените бадеми, кората и сока от един лимон.

Продуктите се разбъркват заедно, докато се смесят напълно. Накрая се налива сместа от мляко и маково семе и отново се разбърква. Добавят се почистените череши, отново се разбърква, след което подготвената смес се прехвърля в намазнена и набрашнена форма или тавичка.

Плодовият сладкиш се поставя в загрята на 180°C фурна и се пече за около 50 минути.

Междувременно се приготвя лимоновата глазура за нашия маков сладкиш, като за целта се смесват пудрата захар и лимоновият сок в малка купа. Разбиват се заедно, докато се получи гладка смес.

Сместа се прехвърля в найлонова торбичка, с помощта на ножица се отрязва върхът на единия ъгъл.

Глазурата се разпределя върху изстиналият вече сладкиш с череши и маково семе. Десертът е готов за сервиране, след като стегне глазурата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Admin
Admin
Изглежда много обещаващо
19.06.2021 11:05
1