Начин на приготвяне
Продуктите за тестото се смесват много набързо, ако тестото е много ронливо, може да се добави 1 с.л. прясно мляко. Оформя се на топка и се оставя за около час в хладилника, покрито с фолио.
Грисът се сварява с млякото и захарта и в още топлия крем се добавят маслото и макът, а като се охлади малко сместа, и нарязаната на дребни кубчета круша и яйце. И се ароматизира с ванилия и ром.
Може да се наложи да добавите още мляко, защото има различен грис, трябва да е с гъста консистенция.
От млякото и 1/2 пакетче пудинг се сварява кремче. Добавяйте постепенно захарта и опитвайте, защото в готовите смеси има захар.
Докато е топло, се добавя маслото, а като поизстине и яйцата (поотделно жълтъците и разбитите на сняг белтъци).
В намазана с масло форма (с диаметър 24-26 см) се разстила тестото, като се изтегля и нагоре по стената (получава се доста тъничко). Изсипва се маковата смес и най-отгоре пудинговата заливка.
Пече се 1 час на 150-160 градуса с вентилатор (без предварително загряване на фурната) или на 180 градуса без вентилатор в предварително загрята фурна.
Коментари