Начин на приготвяне
Разбиваме яйцата на пяна, добавяме захарта и продължаваме да бием яйцата докато захарта се разтопи. Постепенно прибавяме пресятото с бакпулвера брашно и ванилията.
Накрая добавяме гриса и маковото семе като разбъркваме сместа с шпатула. Изсипваме сладкиша в тава, намазана с мазнина, и печем на 180 градуса в предварително загрята фурна за 30 минути.
Вадим го и оставяме да се охлади за 10 минути. Заливаме го със горещия сироп и го изчакваме да попие водата. Накрая намазваме сладкиша с крема и го поръсваме със натрошени ядки.
За крема:
В съд върху котлона оставяме млякото да заври и към него прибавяме разбъркания с няколко лъжици прясно мляко пудинг. Оставяме го да се охлади като от времe на време го разбъркваме, за да не хване кора.
За сиропа:
Слагаме захарта да заври, добавяме лимоновия сок и варим в продължение на 10 минути.
Коментари
А от какво става зелен на цвят?