Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Немски сладкиш с маково семе

Немски сладкиш с маково семе

marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
1k9k3k6k1
Немски сладкиш с маково семе
Снимка: marcheva14
1 / 6
06/05/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
10
"Вижте какви сладкиши приготвят на децата немските баби"

Необходими Продукти

  • БЛАТ
  • брашно - 150 г бяло
  • захар - 65 г кристал
  • масло - 65 г
  • яйца - 1 бр.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • ванилия - 1 бр.
  • ПЪЛНЕЖ
  • прясно мляко - 400 мл
  • захар - 120 г кристал
  • маково семе - 200 г
  • грис - 4 с.л.
  • заквасена сметана - 200 г
  • ванилия - 1 бр. (0.2 г)
  • ЗАЛИВКА
  • захар - 1 с.л.
  • прясно мляко - 1 с.л.
  • заквасена сметана - 200 г
  • белтъци - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурна - 180 градуса

По-дълбока керамична форма за тарт, около 22-24 см.

Брашното, захарта, маслото, яйцето, ванилията и бакпулверът се довеждат до твърдо маслено тесто.

Оформя се на топка, която се разточва по-дебело и с помощта на точилката се поставя във формата, притиска се към дъното, за да се изглади и се оформя борд по стените. Оставя се в хладилник, докато се приготви плънката.

Млякото, захарта, маковото семе, грисът и сметаната се разбъркват с телена бъркалка.

Изсипват се в касерола и се поставят на умерен котлон да се свари крем при непрекъснато разбъркване. Сваля се от котлона, добавя се ванилията, покрива се с фолио и се охлажда почти до стайна температура.

Когато кремът е охладен достатъчно, се излива в маслената кора и се пече на 180 градуса за около 30-35 мин. Охлажда се напълно.

ЗАЛИВКА:

Белтъците се разбиват на сняг. Млякото, захарта и сметаната се смесват с телена бъркалка. Внимателно на порции се прибавя разбития белтък, като се разбърква леко. за да стане на пухкав крем.

Сместа се изсипва върху студения сладкиш, отново се поставя във фурната на 180 градуса да се запече за около 15 мин.

Изважда се и се охлажда напълно. Сервира се на тортени парчета.

Немският сладкиш с маково семе е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: