Понички Бисмарк

КрасиКраси
Новак
2312049
Понички Бисмарк3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • жълтъци - 4 бр.
  • масло - 1/2 пакетче
  • захар - 3 с.л.
  • мая - 1/2 пакетче суха
  • ванилия - 2 бр.
  • прясно мляко - 180 мл
  • брашно - за средно меко тесто
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Жълтъците се разбиват със захарта, прибавят се топлото прясно мляко, разтопеното масло, маята разтворена в малко водичка/мляко/.

Постепенно се прибавя пресятото брашно и ванилията. Омесва се средно меко тесто. Оставя се на топло да втаса около 1 ч. Много често го замесвам вечер и поставям в намазнен плик и оставям в хладилника.

Тестото се разточва с дебелина-5 мм и се изрязват кръгчета с чаша, като на всяко кръгче се прави дупка/аз я правя с тапа от шампанско/.

Пържат се в маслена баня. Поръсват се с пудра захар или с домашно сладко.

За мен това е най-хубавата рецепта за понички.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Албена Асенова
Албена Асенова
Е,може би накрая случих на рецепта.Ще пробвам.
27.05.2016 17:20
Краси
Краси
Тази рецепта е много добра.Тестото може да се замеси вечерта,да се остави да почине около 1 ч. и да се прибере в хладилник.На другият ден се изважда,малко да се отпусне и се пържи.Поничките от втората снимка по този начин са направени и станаха по добре.Ако се правят сутрин,тестото се оставя да втаса и тогава се оформят.
27.05.2016 15:36
Албена Асенова
Албена Асенова
Все не мога да случа на хубава рецепта за понички.Все ми стават жилави или едни такива сбити.Тези доста добре изглеждат.
26.05.2016 19:54