Печени Понички

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k5019k
Печени Понички1 / 2
14/01/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Открихме здравословна алтернатива на пържените понички - печени понички, които очароват с вкус и аромат"

Необходими Продукти

  • за тестото
  • брашно - 2 и 1/2 ч.ч.
  • прясно мляко - 250 мл
  • яйца - 2 бр.
  • мая - 1 кубче (42 г)
  • пудра захар - 1/2 ч.ч.
  • зехтин - 1/4 ч.ч.
  • ванилия - 1 пакетче (0.2 г)
  • сол - 2 щ.
  • за глазурата
  • пудра захар - 1 ч.ч.
  • вода - 4 с.л.
  • за украсата
  • шоколадови пръчици
  • захарни пръчици
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се пресява. Маята се смесва с млякото.

В брашното се прави кладенче и в него се добавят млечната смес, разбитите яйца и всички останали продукти за тестото.

То се поставя в намазнена купа и се оставя да втаса. След това разстиламе от него кора, дебела около 1 см.

От нея с помощта на чаша изрязваме кръгчета и с пръст или някакъв уред пробиваме дупка в тях.

Така приготвените понички нареждаме върху хартия за печене. Печем ги в загрята умерена фурна до готовност.

Изпечените понички изваждаме да се охладят. Намазваме ги с глазура, приготвена от изброените продукти.

Украсяваме със захарни и шоколадови пръчици.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: