Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Свински печен дроб на грил тиган

Свински печен дроб на грил тиган

КрасиКраси
Новак
2312049
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • свински дроб - 800 г
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • черен пипер - 1 - 2 щ. смлян
  • зехтин - 1 - 2 с.л.
  • сол - морска (на вкус)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинският дроб се нарязва на парчета с дебелина около 1 см. Залива се с прясно мляко. Престоява 1-2 ч., може и повече.

Изважда се. Прибавя се 1-2 с.л. зехтин. Загрява се много добре грил тиган, поставят се парчетата свински дроб. Запичат се по 1-2 минути от всяка страна.

Изваждат се в съд, поръсват се със сол и чер пипер /подправките са по желание/.

Ако се сложи солта предварително, дробът ще изсъхне. Похлупва се с капак. През зимата върви със сурова туршийка, кисело зеле или салата от суров праз.

През останалото време-със свежа салата. За мен това е най-бързият и вкусен вариант за приготвяне на свински черен дроб.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: