Начин на приготвяне
Ябълките се измиват, обелват и настъргват. Смесват се в купа с 200 грама от захарта и канелата. Разбъркват се добре и след това се отварят корите.
По дължината на късата страна се слага 1-2 с.л. от сместа и се хващат две кори, които се навиват на руло.
Рулцето се слага в намазнена тава. (Аз използвах тавата от фурната). Това се прави и с останалите кори. Накрая се поливат с малко олио.
Първо се пекат за 5-10 минути на 200 градуса, а след това още 10-15 минути на 150 градуса само отдолу. Изважда се от фурната и се оставя да изстине.
Когато е почти изстинал, се прави сиропът. Около 1 ч.ч. вода с останалата захар се слага на котлона и се разбърква добре, докато се разтвори напълно захарта.
Не трябва водата да завира, а само да се затопли. Когато това стане, се сваля от котлона и се изчаква да се охлади. След това щруделът се залива с този сироп и е готов за сервиране.
Коментари