Начин на приготвяне
Смесете всички сухи съставки за тортичките и хубаво ги объркайте. В отделна купа разбийте яйцата, млякото, маслото и ванилията до еднородна смес.
Постепенно добавете сухите съставки. Когато тестото стане гладко, сипете горещото кафе и алкохола, който сте избрали. Получената смес разстиламе равномерно върху хартия за печене и печем около 20 минути.
След което с формичка сърце изрязваме нашите подложки. Получават се около 12. Разбиваме с миксер сметаната. Когато е готова, добавяме внимателно малините и отново разбъркваме.
С шприц слагаме върху половината подложки от така направения крем (с другата половина ще ги покрием). Покрийте с фолио и приберете в хладилник, докато ганашът стане готов.
На водна баня разтапяме кайсиевия конфитюр. Добавяме сметаната и млякото и смесваме добре. Когато започне да кипи, махаме от котлона.
Прибавяме начупения шоколад и бъркаме до получаване на ароматна и еднородна смес. Една чаша от ганаша слагаме в хладилник, за да се охлади, но да става за мазане.
Останалата част трябва да остане течна. Захлупваме тортичките с половинките, които сме заделили и леко притискаме. Поставяме ги върху решетъчна скара.
С охладения ганаш намазваме тортичките по краищата, с цел да се запълнят празнините. Отгоре заливаме с течния ганаш. Готовите тортички оставяме на стайна температура за около 20 минути.
При сервирането им може да ги украсите с пъпка червена роза.