Начин на приготвяне
В купата на миксера се чукват яйцата. Разбиват се. Добавят се киселото мляко и бакпулверът. Добавят се олиото и захарта. Разбива се. Добавя се брашното и се разбива добре до хомогенна смес.
Две по-широки чаени чаши се намазняват с олио. Сместа се разделя по равно в двете чаши. Всяка от тях се пускаш микровълновата за по 5 минути.
Получават се малки кексчета, които ще се използват за блатове. Изкарват се от чашите. Нарязват се всяко на по 4 блата.
Сметаната се изсипва в купата на миксера и се разбива много добре.
Ягодите се измиват. Десет от тях се разрязват през средата.
За тортичките се използват широки чаши за алкохол. На дъното се поставя един от блатовете. Сиропира се с малиновия сок. Намазва се обилно с течен шоколад. По окръжността на чашата се нареждат по 5 половинки от ягодите. В средата се слага по 1 цяла ягода. Покриват се със сметана. Слага се вторият блат. Сиропира се и се намазва с течен шоколад. Тортичките в чашки се покриват със сметана и се заравнява. Декорират се с 2 ягодки.
Същото се повтаря с останалите 3 тортички в чашки.