Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Ягодови тортички в чаши

Ягодови тортички в чаши

Виктория КонстантиноваВиктория Константинова
Мастър Шеф
5335k1k3k3
Ягодови тортички в чаши
Снимка: Виктория Константинова
1 / 4
29/05/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
25 мин.
Порции
4
"Вместо една голяма торта, от която всички да си режат, пригответе лесно и бързо Ягодови тортички в чашки"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • кисело мляко - 2 с.л.
  • олио - 2 с.л.
  • брашно - 4 с.л.
  • захар - 4 с.л.
  • бакпулвер - 2 ч.л.
  • компот от малини - сок
  • течен шоколад - 300 г
  • сладкарска сметана - 150 мл
  • ягоди - 22 бр.
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купата на миксера се чукват яйцата. Разбиват се. Добавят се киселото мляко и бакпулверът. Добавят се олиото и захарта. Разбива се. Добавя се брашното и се разбива добре до хомогенна смес.

Две по-широки чаени чаши се намазняват с олио. Сместа се разделя по равно в двете чаши. Всяка от тях се пускаш микровълновата за по 5 минути.

Получават се малки кексчета, които ще се използват за блатове. Изкарват се от чашите. Нарязват се всяко на по 4 блата.

Сметаната се изсипва в купата на миксера и се разбива много добре.

Ягодите се измиват. Десет от тях се разрязват през средата.

За тортичките се използват широки чаши за алкохол. На дъното се поставя един от блатовете. Сиропира се с малиновия сок. Намазва се обилно с течен шоколад. По окръжността на чашата се нареждат по 5 половинки от ягодите. В средата се слага по 1 цяла ягода. Покриват се със сметана. Слага се вторият блат. Сиропира се и се намазва с течен шоколад. Тортичките в чашки се покриват със сметана и се заравнява. Декорират се с 2 ягодки.

Същото се повтаря с останалите 3 тортички в чашки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: