Начин на приготвяне
В купа разбъркайте захарта със захарта. Когато побелее, добавете маслото. Отделно пресейте всички сухи съставки през сито. Към яйчената смес равномерно добавете заквасената сметана, мътеницата и кафето, след което започнете бавно да добавяте сухите съставки.
Бъркайте до хубава и пухкава еднородна смес. В зависимост от това дали искате по-дебели или по-тънки блатове, изпечете съответно 3 или 5 блата.
Печете върху хартия за печене между 20 и 25 минути на умерена фурна. Готовите блатове оставете да се охладят.
В купа разбийте белтъците до пухкав сняг. Внимателно добавете захарта. Поставете купата на водна баня, като внимавайте да не сготвите белтъците. Когато захарта се стопи, махнете съда от водата.
Започнете да добавяте маслото, като не спирате да бъркате. Прибавете и останалите продукти и продължете бъркането до получаване на гладка смес.
Ганаша направете, като на водна баня загрейте сметаната. Когато почти кипне, я свалете от огъня и сложете в нея начупения шоколад. Бъркайте до получаване на еднородна смес.
Сглобяване на тортата:
Сложете един бласт. Отгоре намажете с масления крем. Наредете нарязани на дребно ягоди. Повторете с останалите блатове. Намажете тортата от всички страни с крема.
Вземете един черпак ганаш и изсипете в средата на готовата торта, така че да се стече небрежно по стените ѝ. Потопете оставените за украса ягоди в останалия ганаш и ги сложете върху шоколадовата торта.
Божествената торта за любим човек е готова.