Начин на приготвяне
Почистваме тиквата и я настъргваме. Ябълките също почистваме, белим и настъргваме. Локума режем на парченца. Орехите натрошаваме.
В голям тиган с олио сламе тиквата, захарта и подсладителя и ги задушаваме до сгъстяване. Бъркаме, за да не загори.
След като изстине, прибавяме гриса, канелата, орехите и индийското орехче. Разбъркваме да се смесят съставките.
Разстиламе корите.
Разтопяваме маслото и с него мажем 2 кори по дължина, разпределяме плънката отгоре.
Слагаме парченцата локум и навиваме на руло. Действието се повтаря до изчерпване на корите. Навитите рула подреждаме в тава, застлана с хартия за печене.
Печем в предварително загрята фурна на 180 градуса за 30 минути.
След като е изпечен тиквеникът, вадим тавата от фурната, напръскваме с вода и покриваме с кърпа.
След като изстине режем на парченца и поръсваме с пудра захар.
Любимият вкусен тиквеник е готов.