Начин на приготвяне
Нарежете всички зеленчуци на еднакви по дебелина кръгчета. Сложете ги в купа. Посолете, поръсете с щедра щипка наситнен магданоз, щипка черен пипер и полейте със струйка зехтин.
Объркайте добре всичко. Оставете 30 мин. докато зеленчуците се овкусят.
Излейте 2-3 с.л. зехтин в тиган с размер 24 см.
Започнете да нареждате зеленчуците изправени, като се стараете да редувате по цвят. Полейте отново със струйка зехтин, поръсете с нарязан магданоз. Налейте 50 мл. вода.
Сложете тигана на слаб котлон, захлупете и задушете до омекване на зеленчуците. Ако има все още течност след като зеленчуците са готови усилете огъня докато рататуят остане на мазнина.
Сервирайте топло!
Да ви е сладко!
Коментари