Моят любим рататуй

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k4
Моят любим рататуй
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"И на вас ще ви стане любим, стига само веднъж да го опитате"

Необходими Продукти

  • патладжани - 1 бр.
  • тиквички - 1 бр.
  • червен лук - 1 бр.
  • чушки - 1 бр.
  • картофи - 2 бр.
  • домати - 3 - 4 бр.
  • вода - 50 мл
  • сол
  • магданоз
  • зехтин
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете всички зеленчуци на еднакви по дебелина кръгчета. Сложете ги в купа. Посолете, поръсете с щедра щипка наситнен магданоз, щипка черен пипер и полейте със струйка зехтин.

Объркайте добре всичко. Оставете 30 мин. докато зеленчуците се овкусят.

Излейте 2-3 с.л. зехтин в тиган с размер 24 см.

Започнете да нареждате зеленчуците изправени, като се стараете да редувате по цвят. Полейте отново със струйка зехтин, поръсете с нарязан магданоз. Налейте 50 мл. вода.

Сложете тигана на слаб котлон, захлупете и задушете до омекване на зеленчуците. Ако има все още течност след като зеленчуците са готови усилете огъня докато рататуят остане на мазнина.

Сервирайте топло!

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Много вкусно се получи. Направих и гъст доматен сос с чесън за заливка при сервиране.??
15.05.2024 16:46
1
Анонимен
Анонимен
Изглежда много добре харесва ми!
02.09.2022 11:51