Пясъчен остров

Кака и БаткоКака и Батко
Новак
111459
Пясъчен остров2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6-8
"Сърце на кулинар и сръчните ръце на скулптор - резултатът е това великолепно предястие!"

Необходими Продукти

  • картофи - 2 кг
  • сирене - 250 г
  • кашкавал - 250 г
  • масло - 100 г краве
  • маслини - 200 г зелени, обезкостени
  • целина - 1 стрък или магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват, измиват и нарязват на кубчета (за по-бързо увиране). Сваряват се на пара или по удобен за вас начин до пълно омекване.

Изсипват се в тава и докато са още горещи, се добавят сиренето и маслото. Картофите, сиренето и маслото се мачкат с вилица или преса до получаване на пюре, но не и паста.

По време на мачкането може да се добавят и част от маслините, които са ситно нарязани. Когато пюрето е готово и разпределено равномерно в тавата, се настъргва кашкавалът.

Оставя се да изстине, кашкавалът междувременно омеква или просто се стапя. В така получения пясъчен остров се забиват пластмасовите сламки (нужни са ни трия броя, като дължината определяте сами).

На сламките се надяват маслините, а на върха им се поставя листенце целина или магданоз. На снимката за основа съм ползвал листа от маруля, но не е задължително.

В основата на палмите има нарязан на колелца морков, но може да е всичко друго по ваш вкус.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.7
52
40
30
20
11
Дай твоята оценка:

Коментари

Биляна Владова
Биляна Владова
това ще ми хареса
29.03.2016 13:20