Диетична баница за хора с Хашимото

Natalia GeorgievaNatalia Georgieva
Новак
22
44
28
38
Диетична баница за хора с Хашимото
Снимка: Natalia Georgieva
1 / 2
15/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Сготви30 мин.
Общо45 мин.
Порции5
"Всеки заслужава да похапне вкусна баница, всеки, дори и диетата му да го ограничава"

Необходими Продукти

  • кори - 1 пакет, оризови
  • захар - 8 - 10 с.л. кокосова или тръстикова меласа
  • тиква - 500 - 600 г настъргана
  • канела - 1 ч.л.
  • кокосово масло - 6 - 8 с.л.(или повече)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесвате захарта и тиквата, можете и малко канела да добавите в сместа ако е по ваш вкус.

На пара слагате оризовите кори, които омекват, поставяте малко от сместа с тиквата и навивате на руло в намазнена тавичка с кокосовото масло.

Подреждате първото руло в тавичката, след което повтаряте процедурата до приключване на корите, както се прави стандартна баница.

Преди да поставите тавата във фурната, поръсвате отгоре с останалата част от кокосовото масло. Печете на предварително загрята на 200 градуса фурна до леко порозовяване на корите.

Баницата е много здравословна и диетична. Подходяща е за хора с автоимунни заболявания, като едно доста често срещано от тях е Хашимото. Разбира се, и за всички, които искат хапването да не им се отразява на фигурата.

Пожелавам ви добър апетит и приятно готвене!

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: