Начин на приготвяне
Започнете със спанака. Попарва се за 5 мин и водата се изхвърля. Праза задушете с една супена лъжица зехтин.
В купа разбийте яйцата, прибавете киселото мляко, а в него потушен бакпулвер. Следват изварата и сиренето, лененото семе. Объркайте добре.
В средна тавичка (около 20 см) подмажете обилно със зехтин и разстелете голямата кора посредата, така че краищата да останат отвън.
Изсипете цялата плънката за баница и прегънете кората от всичките ѝ краища, така че да се затвори и плънката да се покрие. С четка намажете приготвената баница със зехтин.
Пъхнете във фурната и печете, докато кората хване златист загар и плънката е изпечена.
Получава се много вкусна и все пак диетична баница със спанак и праз.