Начин на приготвяне
Разбива се маята в топлото прясно мляко с 1 с.л. захар и се оставя да шупне.
Замесва се меко тесто с останалата захар, разтопеното масло, солта, ванилията и яйцата, като се отделя един жълтък за намазване.
Оставя се да втаса на топло за близо 60 мин. Разделя се на топчета. При мен за 6 големи мъфина.
Всяко се разточва на правоъгълник, покрива се с малко течен шоколад и се навива на руло.
После се усуква и връзва на възел. Поставят се в намазнени форми за кексчета и оставяме още 10 мин. да удвоят обема си.
Накрая се покриват с разбит жълтък и се посипват със захар. Печем около половин час в загрята умерена фурна 180 градуса.
Коментари
А колко е количеството захар, освен тази в маята.