Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Кифлички»Кифли с течен шоколад

Кифли с течен шоколад

Кифли с течен шоколад
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
55 мин.
Порции
15
"Няма по-вкусни кифли с шоколад от домашните - в това може да се уверите и сами с тази изпитана рецепта"

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • суха мая - 1 бр.
  • захар - 5 с.л.
  • ванилия
  • масло - 40 г разтопено
  • олио - 2 с.л.
  • яйца - 2 бр.
  • брашно - 600 за меко тесто
  • течен шоколад - 150 г
  • сусам
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Активира се маята, като се разбърква в чаша топло мляко с 1 с.л. захар и се оставя да бухне.

С останалите продукти се замесва меко тесто, като се отделя 1 жълтък за намазване отгоре.

Тестото втасва на топло 40 минути и се разделя на две или три части.

Всяка се точи на правоъгълник, а той се нарязва на триъгълници.

В широкия край се поставя лъжичка течен шоколад и навиваме кифлички.

Нареждат се в тава, кифлите се намазват с разбит жълтък, поръсваме сусам.

Печем в кифлите с течен шоколад в загрята фурна 180°C до златисто 20 -25 минути.

Лесно и много вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: