Начин на приготвяне
В купа слагаме маслото и захарта и ги разбиваме с миксер. Добавяме яйцата едно по едно.
След усвояването на двете яйца добавяме лимоновите кори, солта и ванилията и разбъркваме добре.
Пресяваме си брашното, бакпулвера и содата. Добавяме 1/2 от сухите съставки към маслото и захарта и разбъркваме добре.
След това добавяме 1/2 от млякото, разбъркваме отново и прибавяме останалото брашно и мляко. Разбиваме до получаване на гъста хомогенна смес.
Разпределяме я във формички за мъфини, като ги пълним на 2/3, за да не прелеят при изпичането.
Печем в предварително загрята фурна на 180 градуса за 20 минути. След изпичане ги охлаждаме и им правим дупка в средата с клечка. С помощта на пош ги пълним с течен шоколад.
Приготвяме сметановия крем. В купа слагаме сметаната, пудрата захар, ванилията и боята и разбиваме до получаване на гъст крем.
Украсяваме мъфините с помощта на пош. Започваме с крема, след което си правим гнездо от течният шоколад и си добавяме бонбоните и цветните пръчици.
Великденските мъфини с течен шоколад и ванилова сметана са готови.