Сусамени питки

Джемиле ЧешлиеваДжемиле ЧешлиеваМастър Шеф748308266
15/02/2016
Приготвяне40 мин.
Готвене30 мин.
Общо70 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 428
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана4 пъти
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

От изброените продукти (без маслото и сусама) се замесва тесто. Оставя се да втаса 2 часа.

След това тестото се разделя на 6 парчета. Всяко парче се раздръпва леко, слага се вътре масло и се оформя питка.

Нареждат се в тава, покрита с хартия. Намазват се с разбит жълтък, смесен с олио, и се поръсват със сусам.

Пекат се питките в загрята фурна на 180 градуса.

Рейтинг

5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Изпрати
Пламена Тодорова
Супер рецепта дори за тези, които не са спец в тестените изделия. И маслото дава страхотен вкус.
0
0
Пламена Тодорова
Супер рецепта дори за тези, които не са спец в тестените изделия. И маслото дава страхотен вкус.
0
0
Илияна Димова
Станаха много вкусни, мекички и ароматни , топлички поръсени със сол самардала , вкусотия
0
0