Начин на приготвяне
Разбийте в купа яйцата със захарта, като постепенно добавяте олиото. Сложете настъргана портокалова кора и бъркайте до кремообразна смес.
Сухите съставки се пресяват и се добавят към яйчената смес, като се редуват с горещата вода. Разбива се до получаване на еднородна кексова смес.
Изсипете сместа в подмазана тавичка с диаметър 26-28
см, поръсете отгоре с орехови ядки, без да разбърквате.
Сложете сладкиша да се пече на 170 градуса до суха клечка.
Готовия сладкиш нарежете в тавата на парчета и оставете да се охлади.
През това време направете сиропа, като в тенджерка сложите сока на портокалите, настъргана кора, водата и захарта.
Разбъркайте и варете до получаване на захарен сироп. Залейте сладкиша и оставете на хладно за няколко часа да попие сиропа.
Коментари