Начин на приготвяне
В касерола загрейте маслото, прибавете сушените плодове, портокаловия сок и настърганата кора. Разбъркайте добре, снемете от огъня и оставете да се охлади.
Разбийте до пухкавост яйцата със захарта. Пресейте брашното, размесете го с маята и го добавете при непрекъснато бъркане към яйчената смес. Изсипете след това и маслената смес.
Обелете портокала, нарежете на резени и внимателно почистете от семките.
Изсипете сладкиша във форма, отгоре наредете резените портокал, предварително оваляни в галета.
Пече се в предварително загрята фурна на 170 градуса.
Вече готов, сладкишът се намазва с леко разтопения мед в портокаловия сок.
Направете си фреш от портокали, отрежете си едно прилично дебело парче... И си освежете следобеда!