Начин на приготвяне
Яйцата и захарта се разбиват много добре, тъй като целта ни е да получим пухкав крем. Слагат се олиото, млякото и разбиването с миксер продължава.
Към предварително пресятото брашно се влагат бакпулверът, щипка сол и пакетче ванилия. Всичко се смесва добре. Сухите съставки добавяме към течната смес. Разбъркваме хубаво, докато получим гладка смес.
Добитата смес прехвърляме в предварително застлана с хартия за печене правоъгълна или квадратна тава.
Печем се в предварително загрята фурна на около 190 градуса за около 20-25 минути, като проверяваме с клечка за готовност.
Оставяме сладкиша за 10 минути да се охлади леко в тавата и едва след това го преместваме върху решетка да изстине напълно.
За да направим глазурата, миксираме всички продукти в касерола и слагаме на котлона. Разбъркваме, докато добием гладка шоколадова смес.
Отстранявам от огъня и оставяме да се охлади, но не чакаме да се стегне твърде много. Основата нарязваме на квадратни парченца, със страна от 3 см.
Всяко парченце се топва с помощта на дървен шиш в глазурата. После се овалва в кокос. Хубаво е пастичките да преседят поне 24 часа за могат да се сиропират добре.
Кокосовите пастички Ламингтън са готови.