Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Пасти»Тирамису пастички

Тирамису пастички

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Администратор
3723k6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
60 мин.
"Италианските сладкиши нямат равни на себе си, затова ще ви изненадаме днес с тези невероятни тирамису пастички, които не са никак трудни за приготвяне"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 жълтъка и 4 белтъка, за блата
  • захар - 150 г пудра
  • брашно - 120 г
  • нишесте - 30 г
  • какао - 1 с.л. натурално
  • ликьор - 30 г Амарето, за напояване на блата
  • кафе - 2 к.ч. силно еспресо, за напояване на блата
  • яйца - 5 жълтъка, за крема
  • захар - 120 г пудра, за крема
  • маскарпоне - 700 г сирене
  • ванилия - 1 пакетче или ампула
  • желатин - 12 листа бял
  • ром - 4 мл
  • лимони - 2 с.л. лимонов сок
  • захар - 1 с.л.
  • сметана - 200 - 300 мл течна
  • ванилена захар - 1 пакетче
  • какао - на прах, за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За да приготвите блата, първо разбийте жълтъците с половината от пудрата захар. Отделно разбийте белтъците с щипка сол на твърд сняг и накрая ги разбийте с останалата пудра захар, предвидена за блата. Трябва да станат много твърди. Разбъркайте внимателно белтъците към жълтъците. Пресейте брашното с нишестето и ги разбъркайте към белтъчено-яйчната смес.

Накрая объркайте и с какаото. Сипете сместа в тавичка, застлана с хартия за печене и сложете блата да се пече за 15 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна. Готовия блат оставете леко да се охлади и го извадете върху решетка. Щом напълно изстине, го залейте със смес от ликьора и силното еспресо.

За приготвянето на крема предварително накиснете желатина в студена вода, за да се размекне. На водна баня (не вряща вода) разбийте заедно жълтъците, пудрата захар за крема, ванилията, докато станат на пяна. Изстискайте размекнатия желатин и го добавете към леко затопления ром и лимонов сок.

Сипете тази желатинова смес към яйчната и разбъркайте добре. Оставете крема да се охлади. След това я разбийте и смесете добре с Маскарпонето. Отделно разбийте течната сметана с ванилената захар и я добавете към вече започващата да се желира яйчна смес.

С така приготвения крем се покрива блата плътно и се заглажда добре. Оставя се в хладилник за 4-5 часа. Преди да поднесете нарежете Тирамисуто на квадратни парчета. Поднесете Тирамису пастичка, поръсена обилно с какао.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
521
43
32
22
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Име
Име
А маскарпонето, забрави го май???
28.11.2013 16:25
1
1
Покажи всички подкоментари