Начин на приготвяне
Настържете тиквата и я сложете в тенджера заедно със захарта, портокаловата кора и 3 с.л.от олиото. Сложете сместа на умерен огън и готвене докато поомекне тиквата (но да не става на каша).
Свалете от котлона и прибавете канелата, стафидите, нарязаните орехи и оставете да изстине. Вземете корите и ги нарежете на правоъгълници. От всеки лист се получават осем правоъгълника.
Сглобете тиквеника във форма за мъфини, като във всяко отделение редувате намазана с олио кора (на която краищата стърчат отвън) и върху нея плънка и така до запълване на формичките.
Накрая загърнете стърчащите крайчета на кори навътре (разгледайте снимките). Намажете с олио и поръсете със захар.
Печете на 180 градуса, докато корите станат златисти.
Сервирайте поръсени с пудра захар.
Коментари