Торта с виолетки

Торта с виолетки
Снимка: Веселина Константинова
1 / 2
12/11/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
16
"Невероятна сметанова тортичка с вкус на виолетки"

Необходими Продукти

  • за блата
  • яйца - 6 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • за сиропа
  • вода - 1 1/2 ч.ч.
  • захар - 1 ч.ч.
  • горски виолетки - 50 цвята
  • за първия крем
  • нишесте - 1 пакет (80 г)
  • прясно мляко - 500 мл
  • захар - 1/2 ч.ч.
  • сладкарска боя - 1 щ. лилава
  • за втория крем
  • сметана - 2 пакетчета, суха (100 г)
  • прясно мляко - 1/2 ч.ч. студено
  • за гарниране
  • кокосови стърготини - цветни
  • бонбони - 1 пакетче виолетки (50 г)
  • горски виолетки - свежи
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Направете пандишпанено тесто, като разбиете белтъците със захарта и добавите разбитите жълтъци.

Прибавете брашното с бакпулвера и разбъркайте. За да изпечете два блата, разделете сместа на две части, като в едната смес добавите безвредна лилава боя за сладки.

Направете сироп, като сложите водата да заври със захарта и прибавите цветчетата теменужки. Изстудените блатове напоете с топъл сироп.

Направете крема с нишестето и този със сметаната по указания на пакетите начин. Обагрете първия с лилава безвредна боя.

Намажете първия блат с нишестето, към което сте прибавили 3-4 счукани бонбони-виолетки.

Завършете тортата, като я покриете със сметановия крем.

Гарнирайте сметановата торта с цветчета от горски виолетки, а отстрани със счукани виолетови бонбони.

Тортата с виолетки е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Веселина Константинова
Веселина Константинова
Благодаря, Миме!
10.01.2017 23:43
marcheva14
marcheva14
Весе, много приятни цветове са се получили. Всичките торти които си пуснала са чудесни!!
10.01.2017 22:34