Начин на приготвяне
Направете пандишпанено тесто, като разбиете белтъците със захарта и добавите разбитите жълтъци.
Прибавете брашното с бакпулвера и разбъркайте. За да изпечете два блата, разделете сместа на две части, като в едната смес добавите безвредна лилава боя за сладки.
Направете сироп, като сложите водата да заври със захарта и прибавите цветчетата теменужки. Изстудените блатове напоете с топъл сироп.
Направете крема с нишестето и този със сметаната по указания на пакетите начин. Обагрете първия с лилава безвредна боя.
Намажете първия блат с нишестето, към което сте прибавили 3-4 счукани бонбони-виолетки.
Завършете тортата, като я покриете със сметановия крем.
Гарнирайте сметановата торта с цветчета от горски виолетки, а отстрани със счукани виолетови бонбони.
Тортата с виолетки е готова.
Коментари