Gotvach.bg»Рецепти»Пица»Пица Виолета

Пица Виолета

Пица Виолета
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
85 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • брашно - 2 ч.ч. пшенично
  • пълнозърнесто брашно - 1 ч.ч.
  • захар - 1 к.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • зехтин - 3 с.л.
  • вода - 1 ч.ч. хладка
  • мая - 1 бр. суха
  • плънка
  • лютеница - 3 - 4 с.л.
  • кисели краставички - 2 бр.
  • топено сирене - 60 г
  • риган
  • кашкавал - 60 г
  • маслини - 7 - 8 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тава смесваме двата вида брашно, оформя се кладенче, сипваме сол, захар, маята, хладката вода и зехтина. Разбърква се добре с вилица и щом вече стане топка, сипваме на набрашнен плот и се замесва меко тесто.

Намазва се с олио и покриваме с кърпа, оставя се да втаса 1 часа.

От тестото се оформя два тънки блата в намаслена тава. Отгоре се намазва с разредена с малко вода лютеница, поръсваме с риган.

Отгоре се гарнира с кисели краставички, топено сирене и парченца маслини. Печем на 200 градуса за 20 минути, изважда се, поръсваме с настърган кашкавал и се връща за 5 минути само отгоре да се разтопи, и сервираме.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: