Начин на приготвяне
Разбийте яйцата на пухкав крем. Добавете захарта и продължете разбиването. Накрая добавете пресятото с бакпулвера брашно и ванилията.
Разбъркайте добре и разделете сместа в две форми (24-26 см). Печете на 180 градуса за 15-20 минути. Извадете и оставете да се охладят върху решетка.
По същия начин направете и кафявите блатове.
За белия крем разбийте сметаната с пудрата захар и прибавете заквасената сметана. Разбъркайте добре.
За кафявия крем загрейте сметаната (без да завира), свалете от котлона и прибавете шоколада. Бъркайте, докато да се разтопи. Оставете да се охлади и приберете в хладилника за 1-2 часа. След това го разбийте с миксер, докато стане на гладък крем.
Пригответе крем Оле според указанието и към него прибавете 2/3 от шоколадовия ганаш.
Сглобяване на тортата: Поставете в подходяща чиния един бял блат. Сиропирайте със захарен сироп и го намажете с половината от кафявия крем. Поставете един кафяв блат, сиропирайте и намажете с белия крем. Поставете втория кафяв блат, сиропирайте и намажете с останалия кафяв крем и покрийте с втория бял блат.
Измажете цялата сметанова торта със заделената 1/3 от шоколадовия ганаш. Украсете тортата с бонбонките, шоколадовите пури и фигурки от фондан.
Тортата ММ е готова.
Коментари