Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Плакия»Скумрия плакия с ориз

Скумрия плакия с ориз

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Скумрия плакия с ориз
Снимка: Viktoria
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
65 мин.
Порции
6
"Последното плуване на тази скумрия завърши в тавата, но коя ли скумрия не си мечтае да се превърне в плакия"

Необходими Продукти

  • скумрия - 1 кг изчистена
  • лук - 3 глави
  • ориз - 1 ч.ч.
  • олио - 1 к.ч.
  • домати - 4 бр.
  • чесън - 6 - 7 скилидки
  • орехи - 1 к.ч. счукани
  • лимони - ½
  • магданоз - 1/2 връзка
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистената риба нарязваме на порции, посоляваме и поръсваме с черен пипер. Нарязания на филийки лук задушаваме в олиото заедно с 3 настъргани домата.

Прибавяме нарязаните на ситно скилидки чесън, черния пипер и посоляваме. Щом лукът омекне, слагаме ориза, наливаме 3 ч.ч топла вода и на умерен огън варим 5 минути.

Нареждаме порциите риба в тавичка, а между тях поставяме от задушената смес, към която сме прибавили счуканите орехови ядки.

Върху рибата нареждаме резенчета лимон и филийки от домати. Поръсваме с нарязания на ситно магданоз и печем в умерена фурна около 30 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: