Шип-шак кексчета

Джемиле ЧешлиеваДжемиле Чешлиева
Мастър Шеф
7483k1k4k6
Шип-шак кексчета1 / 2
17/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Някой знае ли защо тези кексчета се наричат Шик-шак? Ние нямаме представа, но пък знаем, че са страшно вкусни!"

Необходими Продукти

  • яйца - 1 бр.
  • масло - 1/2 ч.ч.
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • брашно - 1 - 1/2 в. ч.
  • нишесте - 1 с.л.
  • моркови - 1 бр. малък рендосан
  • канела - 1 ч.л.
  • захар - 4 с.л.
  • сода
  • ванилия
  • За глазиране
  • прясно мляко - 1/2 в. ч.
  • сметана - 1/2 пакет какаова
  • нар - 4 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всички продукти за тестото се разбъркват добре с миксер.

Изсипва се в намазнени хартиени формички. Пекат се в загрята фурна на 170 градуса.

Прясното мляко се разбива със сметана и след като бъдат готови, кексчетата се нацапват отгоре.

Слага се и по един нар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: