Начин на приготвяне
Подсушаваме месото и го почистваме от всички ципи и сухожилия. Нарязваме го на едри късчета, които овкусяваме със сол, чубрица и черен пипер.
Поставяме го в маринатата от бяло вино, лимонов сок и мащерка. Престоява 1 час, за да поеме от подправките.
Печурките почистваме с четка и нарязваме на шайби.
Накисваме сушените манатарки в хладка вода. Изцеждаме ги и ги нарязваме на ситни кубчета.
Маринованото месо овалваме в брашно. Запечатваме го за кратко в тефлонов тиган със загряла растителната мазнина.
Към него прибавяме гъбите заедно с хидратираните манатарки и 1/3 от водата им.
Отнемаме съда от котлона и прехвърляме съставките в тавичка.
Прибавяме сметаната, маринатата с бяло вино и водата от манатарките.
Запичаме в предварително загрята фурна на 220 градуса за 35 минути.
След като течността се е изпарила, поръсваме с настърган кашкавал и запичаме за 5 минути.
Поднасяме свинско филе с гъби и сметана в затоплена чиния.
Овкусяваме свинското с гъби с черен пипер и аранжирано със стръкче прясна мащерка.
Капките лимоновия сок са свежо цитрусово допълнение към ястието, носещо истинска наслада за небцето.